Ny_forside.jpg
 

velkommen til kystkulturuka i tvedestrand
12.–17. JULI 2019

 

Program

 

Fredag 12. juli

KL 18.00: OFFISIELL ÅPNING AV DEN 30. KYSTKULTURUKA PÅ FURØYA
Kanonjolla vil tradisjonen tro åpne den 30. Kystkulturuka med smell. Det blir taler ved fylkeskultursjef Hege Solli i Aust Agder og ordfører Jan Dukene. 

KL 18.00: FREDAGSKONSERT PÅ FURØYA
Dørene åpnes kl 17.00. Vi starter kvelden med Fastland. De seks medlemmene i bandet kommer fra Tvedestrand, Arendal og Grimstad, men går alle siste året på musikklinja på Dahlske VGS i Grimstad. Fastland er ikke låst til en spesiell sjanger, men lar seg inspirere av musikk som funk, rock, pop og jazz. De sier selv at de storkoser seg når de får stå på scenen og spille musikk de selv liker.

Deretter smeller det med Sondre Justad, som er kjent for å kombinere det nære og det intime med det storslåtte og energiske. Justads debutalbum “Riv i hjertet”, lå på VG-lista i halvannet år til sammen og låtene fikk over 35 millioner streams. I 2018 kom oppfølgeren “Ingenting i paradis”, til strålende mottakelse og hyppig radiospilling, deriblant på NRK P3.  

Entré: 420,- (Todagerspass, altså både fredag og lørdag på Furøya: 650,-). Barn under 12 år gratis. Unngå å stå i lang kø – det er billigere å kjøpe på forhånd på hoopla.no. Salg av mat og drikke. Hunder og medbrakt alkohol ikke tillatt.

Transport til Furøya: I år går det ingen transport fra Tvedestrand Havn. Buss fra Rutebilstasjonen mellom kl 16.45 - 19.00 til Sagesund. Der vil Sørlandets Maritime frakte dere ut. Pris t/r: 90,- pr person (50,- for barn). Vær tidlig ute! Retur fra Furøya til Sagesund og videre med buss til Rutebilstasjonen når konsertene er ferdige (kl 21.30 - 23.00).

Lørdag 13. juli

KL 13.00: VISEKONSERT PÅ STRANNASENTERET
Visegruppa De glade Ghibelliner; Christian og Svend Aubert og Jens K. Haugfos, presenterer kjente, kjære sørlandsviser - som helt eller delvis er laget av drammensere; Jens Gunderssen og Johan Halvorsen - men med uvurdelig hjelp av Vilhelm Krag fra Kristiansand, naturligvis. Konserten er gratis og åpen for alle.

KL 18.00: KONSERT PÅ FURØYA
Dørene åpnes kl 17.00. Bluegrass er en musikksjanger med røtter i amerikansk folkemusikk, og Tre vikarer i ein trio fremfører sjangeren med høy kvalitet og intensitet. Gruppa lover en varm, lystig og forrykende stemning når de inntar scenen på Furøya. De har lokal tilhørighet og består av Robert Løkketangen fra Søndeled, Sebastian Aanonsen fra Risør og Torgeir Fiane fra Løddesøl. De har spilt sammen i syv år og har erfaring fra ulike musikalske miljøer på Sørlandet. Våren 2019 slapp bandet sitt debutalbum “What’s Yet to Come” med tolv egenkomponerte sanger.

Det hele avsluttes med Jason Diakité, kjent som Timbuktu. Siden singelslippet i 1996 har han turnert i over 15 år og har blitten av Sveriges største hiphop-artister. Timbuktu har sluppet over ti album, fått mange gull- og platinaskiver og vunnet åtte Grammispriser (Sveriges Spellemannsprisen) og fire P3 Guldutmerkelser (svensk P3). Fjorårets sommer tilbrakte Timbuktu på norske og svenske veier sammen med funkbandet Damn!, og de satte publikumsrekord på Malmö-festivalen.

Entré: 520,- (Todagerspass, altså både fredag og lørdag på Furøya: 650,-). Barn under 12 år gratis. Unngå å stå i lang kø – det er billigere å kjøpe på forhånd på hoopla.no. Salg av mat og drikke. Hunder og medbrakt alkohol ikke tillatt.

Transport til Furøya: I år går det ingen transport fra Tvedestrand Havn. Buss fra Rutebilstasjonen mellom kl 16.45 - 19.00 til Sagesund. Der vil Sørlandets Maritime frakte dere ut. Pris t/r: 175,- pr person (50,- for barn). Vær tidlig ute! Retur fra Furøya til Sagesund og videre med buss til Rutebilstasjonen når konsertene er ferdige (kl 21.30 - 23.00).

Søndag 14. juli

KL 17.00: LINGARD SKUTEMINNE
Guidet omvisning på den unike maritime museumssamlingen på Lyngørfjorden kystkultursenter på Gjeving. Voksne 70,-, barn gratis. Etterpå blir det gratiskonsert med visegruppa De glade Ghibelliner. Muligheter for å kjøpe forfriskninger.

Mandag 15. juli

KL 10.00 - 22.00: FOREDRAG PÅ RÅDHUSET I TVEDESTRAND
Et nytt og spennende foredrag starter hver hele time. Hele dagen vil det være kafè der, med litt godt å spise og drikke. 

 • 10.00: Anette Pedersen, “Horn i tiden”.

 • 11.00: Jenny Marie Guldbrandsen,“Raet”.

 • 12.00: Ben Brynildsen, “Seilskuter i moderne tid”.

 • 13.00: Rune Nylund Larsen, “Kystens fotograf”.

 • 14.00: Jan Kløvstad, “Færøyane - Verdens beste øyer”. 

 • 15.00: Camilla Grantham, “På gang i næringshagen”.

 • 16.00: Jenny Marie Guldbrandsen, “Raet”.

 • 17.00: Tore Bjørn-Hansen, “Lingard Skuteminne”.

 • 18.00: Gunnar Molden, “En kaprerhistorie fra 1809”.

 • 19.00: Karl Wilhelm Nilsen, “Kanonjolla”.

 • 20.00: Tore Gustavsen og Morten Erichsen, “Fugler”.

 • 21.00: Asbjørn Aanonsen, “Furøya”.

 • 22.00: Ragg, “Vi har et fantastisk liv”.

KL 13.00 - 16.00: MUNKEFESTIVALEN
Brygga i Tvedestrand. Kom, smak og lær om denne helt spesielle baksten som er blitt så kjent på Sørlandet. Det blir konkurranser, kåringer og kafé. Følg oss på facebook. Gratis.

Tirsdag 16. juli

KL 10.15: LYNGØRVANDRING
Det blir vandring på flotte Lyngør med Greta Hoel. Det er oppmøte på kommunalbrygga på Lyngørsida kl 10.15. Omvisningen avsluttes ombord i den gamle frakteskuta M/S Søgne. Båttransport fra Gjeving brygge kl 10.00, med retur kl 12.20 og 14.25. Vandringa koster 50,- pr. person (barn gratis). 

KL 11.00 - 15.00: FAMILIEDAG PÅ FURØYA
Dette er dagen da hele familien kan ha det gøy på Furøya. En fantastisk mulighet til å bli bedre kjent med denne perlen av en øy i Tvedestrand. Det blir natursti, roing, terrengløp, leik og moro. Norsk livredningsselskap har stand og viser forskjellige nyttige og livreddende ting. Kiosk med salg av drikke og noe enkelt å spise.

Transport til Furøya: Fra Søgnebrygga kl 10.30. Der vil Sørlandets Maritime frakte dere ut. Pris t/r voksen: 100,-, barn: 50,-. Retur fra Furøya til Søgnebrygga kl 15.00.

KL 12.00: VANDRING PÅ FURØYA
Dag Søraker forteller om Furøya. Gratis. Båttransport fra Tvedestrand havn med Sørlandets Maritime kl 10.30, med retur kl 15.00. Voksen 100,- og barn 50,- t/r.

KL 12.00: SEILTUR MED BOY LESLIE
Avgang fra Tvedestrand havn og ut i verdens flotteste skjærgård. Billetter 200,-. Begrenset antall plasser! Mat og drikke selges ombord. Billetter kun på hoopla.no

KL 16.00: DUKKETEATER FOR BARN PÅ RÅDHUSET
"Sjørøverøya" av Petter Wiik, på Kulturklubben, Rådhuset. Voksen 100,- og barn 50,- 

KL 16.30: QUIZ
Natursti på vei opp til Øksenåsen, og quiz på toppen, med Jan Ove Aslaksen og Ole André Johnsen. Ta med niste og drikke, og bli med på en annerledes «topptur». Oppmøte ved Coop Prix kl 16.30. Gratis. Vinnerlaget får billetter til kveldens konsert i Museumshaven. 

KL 19.00: INTIMKONSERT
Trond Granlund holder intimkonsert i Museumshaven. Han er en av Norges virkelige musikalske skatter, og har gledet oss med sin fortellerevne i over 40 år. Fra sin oppvekst på Oslo østkant har han gått gradene som rockemusiker på 70-tallet til popstjerne på det glade 80-tallet og fremstår i dag som en av de beste roots- og bluesmusikerne Norge noen gang har produsert. Mat og drikke selges på stedet. Entre: 275,- pr. person. Dørene åpner kl 18.00. Billetter selges på hoopla.no

Onsdag 17. juli

KL 10.45: ØYVANDRING PÅ SANDØYA
Øyvandring med Steinar Thorsen. Oppmøte i Sandøykilen kl 10.45 (båt fra Hagefjordbrygga kl 10.30). Turen går til Klåholmen, over “Feltet” og ender opp ved butikken (eller man kan fortsette mot båtbyggeriet). Underveis kan man få kjøpt kaffe og noe å bite i på Brød og Vind. 40,- pr. person (barn gratis).

KL 12.00: SEILTUR MED BOY LESLIE
Avgang fra Tvedestrand havn og ut i verdens flotteste skjærgård. Billetter 200,-. Begrenset antall plasser! Mat og drikke selges ombord. Billetter kun på hoopla.no.

KL 14.00: OMVISNING PÅ BÅTBYGGERIET
Omvisning og demonstrasjon på Sandøya båtbyggeri av Niogførrfemten. Transport fra Hagefjordbrygga til Haven kl 12.30 - følg skilt til båtbyggeriet. Du kan også legge til med egen båt på båtbyggeriet. Retur fra Haven kl 15.25. For mer info se madeonsandoya.no

KL 19.00: AVSLUTNING AV DEN 30. KYSTKULTURUKA
30 års-surprise til folket! Vi avslutter uka med Vinnie fra Paperboys! Han holder takkekonsert fra taket av kommunehuset. Paperboys har hatt stor suksess, og blant annet vunnet spellemannspris. Men Vinnie har oså markert seg på egenhånd, og deltatt i programmer som "Det store korslaget", "Hver gang vi møtes" og som Idol-dommer. Dette blir gøy!

billetter

 

Kystkulturuka har med årene blitt en minifestival. Vi har store artistnavn som Sondre Justad (fredag) og Timbuktu & Damn! (lørdag) som dukker opp på den vakre øya vår Furøya utenfor Tvedestrand. Øya har brygger til båtene, restaurant med høy kvalitet, og ikke minst vakre sol- og badeplasser. Vi anbefaler å kjøpe to-dagerspass som gir deg tilgang til alt som skjer på Furøya fredag og lørdag. Selvfølgelig er det også mulig å kjøpe dagspass til hver av dagene. Barn under 12 år gratis. Unngå å stå i lang kø, kjøp billetter på Hoopla. Det er 100 kroner dyrere å kjøpe billetter i "døra". Begrenset antall billettet. Vi gleder oss til å se deg!

 

Todagerspass: 
Kr 650,-

Fredagspass: 
Kr 420,-

Lørdagspass: 
Kr 520,-

artister

 

Kystkulturuka har en lang tradisjon i å dra kjente artister, og årets konsert er ikke noe unntak. Kystkulturuka sparkes i gang av Sondre Justad på Furøya fredag 12. juli. Justad er kjent for å kombinere det nære og det intime med det storslåtte og energiske. Jason Diakité, kjent som Timbuktu, er headliner lørdag 13. juli sammen med funkbandet Damn!. Siden singelslippet i 1996 har han turnert i over 15 år og har blitt en av Sveriges største hiphop-artister.

Både Sondre Justad og Timbuktu er artister som appellerer til flere aldersgrupper og vi er veldig stolte over at begge kommer til byen vår!

 

fastland

sondre justad

tre vikarer i ein trio

t

Timbuktu & Damn!

De glade Ghibelliner

trond granlund

frivillig

 

Det hadde ikke vært mulig for oss å arrangere Kystkulturuka uten alle de engasjerte frivillige som hvert år tar i et tak. De frivillige bidrar innenfor et mangfold av uunnværlige oppgaver: opprigg/nedrigg, servering, vakthold på området, bæring, kjøring, info til publikum m.m. 

Du får mat når du jobber, t-skjorte samt en fin opplevelse hvor du møter engasjerte mennesker som er like glad i festival som deg, og en god erfaring som gir innsyn i hvordan festivalmaskineriet går rundt.


Les om de ulike gruppene her. Under fyller du ut Frivillig-skjemaet og rangerer dine ønskede grupper.

 

VAKT
Du skal sjekke armbånd, være vakt på området, og svare på spørsmål fra publikum. Være med å passe på at vi har det sikkert og trivelig rundt oss!

SERVERING
Den gjengen som betjener serveringsstedene på festivalområdet. Her har vi behov for serviceinnstilte og imøtekommende mennesker. Om du liker å møte mange mennesker i et hektisk miljø er dette stedet for deg! Det jobbes i team og du gjør alle sultne gjester lykkelige!

RIGGING
Gruppen som gjør alt fra bygging og rivning av scene, gjerder, inn- og utlast av artisters utstyr, setting av telt og klargjøring av infrastruktur. Dette arbeidet utføres før, under og etter festivalen.

POTET
De som sørger for å skaffe til veie det som plutselig trengs og hjelper til med logistikk under arrangementet. Du har ikke problemer med å bli sendt fra det ene til det andre, og fikser greit nye oppgaver. Dette er arbeid under festivalen.

SJÅFØR
Dette gjelder både bil og båt. Du må være både punktlig og presis. Her jobbes det både tidlig og sent. 


Navn *
Navn
Vi vil gjerne ta vare på deg på best mulig måte: Noen sykdommer, allergier som er livstruende, høyt blodtrykk? Merk: denne informasjonen er konfidensiell og blir bare delt med de som trenger å vite dette.
Har du jobbet med Kystkulturuka før eller har du annen relevant erfaring?

praktisk inFOrmasjon

 

Innslipp/
billettkontroll

Det er bra for både gjester og arrangør med forhåndsbestilte billetter. Mindre kø og enklere logistikk = blide folk og færre svette frivillige.


Betaling
mat/drikke

På Furøya kjører vi i år egen festivalvaluta! Det første du må gjøre når du ankommer Furøya er å kjøpe ternemynt (festivalpenger). Ternemynter må du ha for å få kjøpt mat og drikke. Det blir en egen «festivalbank» hvor man kjøper ternemynt med kort eller kontanter. Alle priser på mat og drikke går opp i NOK 50 eller 100,- = en Ternemynt. (gule/rød kr 50,- og blå kr 100,-)

Valutaen kan kun benyttes i mat- og bartelt på Furøya 12. og 13.juli, og ikke på andre arrangementer under Kystkulturuka. Skulle man sitte igjen med noen mynter til overs kan de veksles inn igjen lørdag kveld og søndag kl 14-16 på Rådhuset i Tvedestrand.


Ikke ta med

 • Profesjonelt kamera- og videoutstyr

 • Selfiestang eller lignende

 • Spesielt brannfarlige væsker eller gjenstander

 • Våpen av enhver art, fyrverkeri eller laserpenner

 • Alle former for flasker eller andre harde, skarpe eller tunge gjenstander

 • Tunge kjeder/kjettinger, kjeder, reimer med spisse nagler

 • Paraplyer

 • Medbrakt alkohol

 • Gjenstander som er forbudt etter norsk lov er selvsagt ikke tillatt på festivalområdet

 • Hunder, katter eller andre kjæledyr. Dette er både av hensyn til våre frivillige, andre gjester og ikke minst til dyrene selv.

Vi gjør oppmerksom på at det ikke er oppbevaringsmuligheter på/ved området. Kystkulturuka er ikke ansvarlig for utstyr som blir henlagt på eller utenfor konsertområdet. 


Ta gjerne med

 • Solkrem

 • Regntøy

 • Varme klær til kvelden

 • Sitteunderlag eller pledd å sitte på

 • Hørselvern til barna

 • Godt humør


Båttransport tider/priser

I år går det ingen transport fra Tvedestrand Havn. Buss fra Rutebilstasjonen mellom kl 16.45 - 19.00 til Sagesund. Der vil Sørlandets Maritime frakte dere ut. Pris t/r: 90,- pr person (50,- for barn) på fredag og t/r: 175,- pr person (50,- for barn) på lørdag. Vær tidlig ute! Retur fra Furøya til Sagesund og videre med buss til Rutebilstasjonen når konsertene er ferdige (kl 21.30 - 23.00).


Sikkerhet

Vi tar sikkerhet på alvor. Vi har vakter fra Eik-Security og Røde Kors på plass som ansvarlig for sanitet. Vi har god dialog med brannvesen, kommune og politi.


 

SPONSORER OG SAMARBEID

 

HOVEDSPONSORER

Agderposten I Sparebanken sør I Aust-Agder fylkeskommune I Tvedestrand kommune 

 

SPONSORER

Amtmannsvingen Motorsenter I Tvedestrandsposten AS I Solfjeld AS I Grisen Storsenter I Vegarheim Pukkverk I Tvedestrand Interiør I Stranna Maritim I Tvedestrand Regnskapsbyrå I Rema 1000 I Fjordsenteret

 

SAMARBEIDSPARTNERE

Aust Agder fylkeskommune I Tvedestrand kommune I Tvedestrand næringsforening I Sørlandet maritime as I Furøyas Venner I Kirkekontoret i Tvedestrand I Oksefjorden kystlag I Fjordsenteret as I Tvedestrand jeger- og fiskeforbund tt&if I Fagelektro as I Kanonjolla I R&D byggpartner as I Furøya restaurant I IKS Agder I Tvedestrand motorbåtforening


 

KONTAKT

Kystkulturuka
Postboks 60, 
4901 Tvedestrand
Telefon: 934 96 031

 

Styret

Styrets leder
Siw Johannessen
Tlf: 934 96 031

Styremedlem
Nina Holmsen Engh

Frivilligansvarlig
Anette Hoel
Tlf: 908 81 856

Matansvarlig
Tove Eggan Løvlie
Tlf: 984 82 230

Beredskap/teknisk
Vidar Holmsen Engh
Tlf: 903 69 909

Sjefspotet
Cecilie Granerud
Tlf: 480 68 063

Styremedlem
Jon Åge Ruud

Logistikk
Tore Ustad
Tlf: 481 70 351

 

PRESSE/SPONSOR

Presseansvarlig
John-Halvdan Halvorsen
Tlf: 938 16 881

Sponsoransvarlig
Hans Gangsaas
Tlf: 941 42 160